Kursportalen

Tillitsløft

Sp og Fagforbundet om kommunale tillitsløft

Senterpartiet og Fagforbundet avholdt et felles webinar om kommunale tillitsløft den 24. juni, her kan du se videoen med opptak fra hele webinaret.

Her får du konkrete eksempler på arbeid med tillitsreform gjennom lokalt trepartssamarbeid, du får høre fra Nord-Fron kommune om hvordan man har jobbet systematisk med tillitsrefom og du får høre Mette Nord  (leder i Fagforbundet) og Anne Beathe Tvinnereim (nestleder i Sp) i samtale med engasjerte webinardeltakere.

Se video fra seminaret på Youtube

Naturen trenger balanse

5. juni 2021 feires verdens miljødag. I år handler den om restaurering av økosystemer. Vi mennesker er helt avhengige naturen rundt oss. Det er fra den vi får maten vi spiser, lufta vi puster og selve miljøet vi bor i. Alt dette trues nå av klimaendringer.

Vil du bli frivillig Nepal-ambassadør?

Er du interessert i prosjektet vårt i Nepal, eller engasjert i utviklingsspørsmål generelt? Vi trenger frivillige ambassadører som kan hjelpe oss med å spre informasjon og glede rundt prosjektet vårt ut i organisasjonen!

Studietimer i 2020

Godkjente studietimer i Senterbevegelsen - 2020

Mandag 1. mars ble kursaktiviteten i Senterbevegelsen for 2020 innrapportert til SSB og Kompetanse Norge. Statistikken er nå klar, og i 2020 ble det ble det godkjent og registrert 11.679 timer med 3395 deltakere fordelt på 632 kurs!

Rom for samtale

Rom for samtale - en håndbok for deg som vil bidra til forandring, utvikling og frie tanker

Samtalen er et mektig verktøy, og kunnskapsbyggingen starter der mennesker møtes for å snakke sammen. Samtalen og er også grunnleggende viktig i demokratibygging, og i arbeidet som gjøres i lokallag, fylkeslag og i folkevalgte organer. Vi håper derfor at håndboken Rom for samtale kan gi vide og brede rom for utviklende og lærende samtaler, og at den kan være et bidrag til å hegne om demokratiet.  Vi oppfordrer derfor til å bruke håndboka, og legge grunnlag for gode samtaler og dialog, til beste for demokrati og samfunnsutvikling.

Rom for samtale er oversatt fra den svenske originalen Plats för samtal – Handbok för dig som vill bidra til förändring, utveckling og fria tankar er utgitt av Studieförbundet Vuxenskolan (SV).  Tekst og metoder er utarbeidet av Linus Olofsson. Senterpartiets Studieforbund (SpS) retter en stor takk til SV og Linus for at vi har fått lov til å oversette og bruke håndboken.

Håndboka kan hentes her.

Pedagogisk verktøykasse

Den pedagogiske verktøykassa er ment som et hjelpemiddel for alle som skal lede studiearbeid og andre læringsaktiviteter. Verktøykassa er full av praktiske råd, tips, veiledninger og lenker til nyttig informasjon. Her er det mulig å finne det  verktøyet som trengs til planlegging, kursledelse og studieringer. Verktøykassa er et oppslagsverk, så det er ikke nødvendig å lese hele heftet fra perm til perm. Bruk innholdet til inspirasjon og påfyll, og test gjerne ut nye tips og ideer.

Nye forskrifter

Ny forskrift til Lov om voksenopplæring

Ny forskrift for studieforbund fra 1. januar 2021.

Klar for valgkamp 2021

Klar for valgkamp 2021!

Studieheftet Klar for valgkamp 2021 er nå tilgjengelig i Senterpartiskolen,. Benytt muligheten til å lære mer om planlegging og gjennomføring av valgkampen!  Studieheftet kan hentes her.

Høringsbrev til lokallaga på programforslaget

Her finner du hele høringsbrevet, som ble sendt fra Senterpartiets Studieforbund til alle lokallaga i Senterpartiet når programkomiteen presenterte førstutkastet til Senterpartiets Prinsipp- og Handlingsprogram torsdag 8. oktober.

Ferie

Ferie i Senterpartiets Studieforbund

Senterpartiets Studieforbund tar ferie, og kontoret er  derfor stengt i perioden 6 - 24 juli.

Unntak fra krav i forskrift om studieforbund og nettskoler

Utbruddet av Covid-19 gjør at det er vanskelig å samles for å drive studiearbeid, og vil få konsekvenser for kursaktiviteten til de fleste studieforbund. Derfor har Kunnskapsdepartementet har vedtatt et midlertidig unntak fra krav i forskrift om studieforbund og nettskoler.

2021 Teamsmøte med Trygve-kopp

Tips til gjennomføring av digital studieaktivitet/studieringer på nett

De strenge smitteverntiltakene som følge av det pågående korona-utbruddet omfatter  også alle kurs- og studieaktiviteter som skjer ansikt til ansikt. Det er viktig å følge myndighetenes råd, anbefalinger og de påbud som gjelder. Bruk gjerne elektronisk kommunikasjon/digitale plattformer for å gjennomføre kurs og samlinger. Kunnskapsdepartementet har gitt unntak ut 2020, slik at det nå er enklere å gjennomføre rene, digitale kurs og studieringer.