Meny
Kursportalen
Verdens Miljødag 2022

Verdens Miljødag 5. juni

Årets tema er "Bare en jord". Dette var også slagordet for den første miljøvernkonferansen, Stockholmkonferansen i 1972. 50 år senere er slagordet like aktuelt - denne planeten er vårt eneste hjem og vi må gjøre alt vi kan for å beskytte den.

Sist endret: 18.05.2022

Temaet "Bare en jord" fokuserer på viktigheten av å leve i samklang med naturen, og behovet for å så over til en grønnere livsstil. Temaet skal oppmuntre alle mennesker til å engasjere seg og jobbe aktivt sammen for å kunne oppfylle bærekraftsmålene, og for et bedre miljø. Vi i Senterpartiets Studieforbund vil også oppfordre alle Senterpartiets lokal- og fylkeslag til å markere miljødagen lokalt.

Årets brosjyre finner dere her:

Brosjyre - bokmålBrosjyre - nynorskPlakat Verdens Miljødag

2022brosjyre_bokmål

 

Lokal- eller fylkeslaget kan også bestille trykte brosjyrer fra og plakater studieforbundet. Priser: 2 kr per brosjyre og 50 kr per plakat. Porto kommer i tillegg. 

Dersom dere planlegger salg av lokalprodusert mat, planter, stiklinger eller lignende håper vi også at litt av overskuddet kan gå til Senterpartiets og Utviklingsfondets samarbeidsprosjektet i Nepal

Nå som pandemien har løsnet taket på samfunnet og vi endelig kan møtes igjen håper vi at så mange som mulig ønsker å markere årets miljødag. Det er en fin dag til å møte nye potensielle velgere/medlemmer, vise vår solidaritet, samtidig som vi får vist fram god Senterparti-politikk. 

 

Tips:

  • Skriv et avisinnlegg hvor dere kobler årets tema for Miljødagen opp mot en lokal sak. 
  • Tenk kommende programarbeid, og koble tiltak for å harmonisk kunne leve sammen med naturen opp mot programdiskusjonen lokalt. 
  • Bruk lokallagets Facebook-side/gruppe til å like og dele poster om Miljødagen. 
  • Bruk emneknaggen #OnlyOneEarth og #WorldEnvironmentDay når dere poster og/eller deler innlegg på sosiale medier for å nå bredt ut.
  • Gå en tur i naturen sammen, og opplev naturen på nært hold. Ta gjerne bilder som kan deles på sosiale medier.
  • Organiser en ryddeaksjon i lokalområdet.
  • Kjøp inn stiklinger av ulik sort og organiser en "plante-aksjon".

Ønsker lokallaget mer kunnskap om bærekraftsmålene? 

Studieheftet kan lastes ned her: senterpartiskolen.no/studiemateriell