Meny
Kursportalen

Personvern og cookies

Sist endret: 09.03.2023

Denne erklæringen redegjør for hvordan personvernet ivaretas på Senterpartiets Studieforbunds nettsider. Ved bruk av Senterpartiets Studieforbunds nettsider samtykker du til denne erklæringen.

Ansvar

Behandlingsansvarlig: Senterpartiets Studieforbund ved generalsekretær Kristin Madsen.

Kontakt: IT-ansvarlig Anders Eidsvaag Graven, aeg@sp.no, tlf. 48227722.

Primære databehandlere: Enonic AS (nettsidene). VOFO (Kursadmin). 

Senterpartiets Studieforbund er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som foretas i forbindelse med drift og vedlikehold av nettsiden senterpartiskolen.no, og innhenting og registrering av frammøtelister via nettskjema.

Det er kun Senterpartiets Studieforbund og databehandlerne (med eventuelle underleverandører) som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen avtale mellom Senterpartiets Studieforbund og databehandlerne regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Nettskjema for frammøteliste

For at SpS skal kunne motta frammøtelister med personopplysninger må det foreligge et gyldig behandlingsformål. SpS har en rettslig forpliktelse på rapportering av studieaktivitet med hjemmel i voksenopplæringsloven. SpS tilbyr et verktøy til kursansvarlige via et nettskjema, hvor det registreres navn på deltaker, postnummer, fødselsår, kursdato og antall kurstimer. 

Ved innsending av frammøteskjema lagres skjemaet i inntil en måned før den slettes. Dette sikrer at Senterpartiets Studieforbund har nok tid til å registrere frammøtelistene i eget kursverktøy (KursAdmin). Opplysninger om kursdeltakelse rapporteres til myndighetene i henhold til voksenopplæringsloven, og lagres i 10 år etter dens bestemmelser.

Kursleder er ansvarlig for at de registrerte er informert om, og ha samtykket til, å stå på listen før den sendes inn til SpS.

I tillegg lagres IP-adressen til personen som har sendt inn listen i inntil en måned av sikkerhetsmessige årsaker før den slettes. Kun databehandler har tilgang til å hente ut IP-adresser etter behov.

Medlemsregister
Medlemssystemet registrerer navn, adresse, postnummer/sted, land, fødselsdato, telefonnumre, epostadresser, kjønn, lagstilknytning, medlemskapstype, reskontroinformasjon, verv (nåværende og historisk), yrke, interesser, samtykkeinformasjon, eFakturaavtale og eventuell deltakelse på arrangementer.

Senterpartiets Studieforbund bruker medlemssystemene blant annet til å dobbeltsjekke informasjon om kursdeltakere, og for å finne betalingsinformasjon til lokallag og arrangører.

Persondata om medlemmer blir ikke utlevert til andre, med unntak av kontaktinformasjon til tillits- og folkevalgte for media og organisasjoner med et definert behov. Et slikt behov kan for eksempel være registreringsverktøyet KursAdmin, som Senterpartiets Studieforbund bruker for å registrere kursaktivitet. 

Informasjonskapsler (cookies)
Senterpartiets Studieforbund samler inn nettstedsdata med bruk av Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler og mottar generell webstatistikk, som f. eks. nettlesertype, tidspunkt, språk og hvilken nettside brukeren kom fra. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Nyhetsbrev
Senterpartiets Studieforbund sender nyhetsbrev med politisk og organisatorisk informasjon. Medlemmer kan når som helst fjerne samtykke til å motta nyhetsbrev via https://minside.sp.no, eller via lenke nederst i utsendt nyhetsbrev.

E-postadressen vil kunne brukes til å sende deg nyhetsbrev. 

Spørreundersøkelser
Senterpartiets Studieforbund gjennomfører av og til spørreundersøkelser mot medlemmer eller grupper av medlemmer. Vi vil alltid informere om formålet med spørreundersøkelsen, og hvorvidt den er anonym eller ikke. Senterpartiet vil ikke dele opplysningene med andre eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt. E-postadresse og navn deles i såfall med leverandøren av spørreundersøkelsen.

Dersom undersøkelsen er anonym, vil ikke Senterpartiets Studieforbund samle inn noe informasjon som kan kobles til deg. Dersom undersøkelsen ikke er anonym, kan Senterpartiets Studieforbund identifisere de som har besvart undersøkelsen.

SMS
Senterpartiets Studieforbund vil en gang i blant sende ut en SMS for å minne om frist for innsendinger av studietimer. En slik SMS vil kun sendes til innehavere av politiske verv som studie- eller lokallagsleder.

Andre tjenester
Senterpartiets Studieforbund kan i perioder også bruke andre tjenester og leverandører enn de nevnt ovenfor. Dette vil for eksempel være tidsbestemte spørreundersøkelser. Disse vil være underlagt de samme strenge kravene og rutinene som er beskrevet her.

Innsynsforespørsel
Dersom du ønsker innsyn i opplysningene Senterpartiets Studieforbund har lagret om deg som medlem, kontakt oss på innsyn@sp.no.

For øvrig informasjon se Senterpartiets personvernerklæring.

Denne artikkelen ble først publisert 18.06.2018